Schoonmaak zonnepanelen zorgen voor een hoger rendement

Zonnepanelen reinigen

Om het hoogste rendement te halen uit uw zonnepanelen, doet u er verstandig aan om deze regelmatig te laten reinigen met osmosewater. HBG Dienstverlening reinigt inmiddels voor zowel bedrijven als particulieren en VvE’s zonnepanelen.

Waarom osmosewater

Osmosewater is water in de puurste vorm. Doordat het vrij is van kalk, lood, zouten, ijzer etc. laat osmosewater geen strepen of vlekken achter. Dit betekent dat het zonlicht gemakkelijk opgevangen kan worden en niet gehinderd wordt door vlekken op de zonnepanelen. Doordat osmosewater sterk renigende krachten heeft, is het gebruik van milieubelastende en chemische schoonmaakmiddelen overbodig.

Schoonmaak zonnepanelen verlengt de levensduur

Doordat stof, vuil, kalk, roet en bijvoorbeeld vogelpoep niet kunnen inbranden in de zonnepanelen, blijven de panelen netjes en goed toegankelijk voor de stralende zon. Het oppervlakte van de panelen beschadigen niet en zullen aanzienlijk langer meegaan, door grondige en regelmatige schoonmaak.

Schone zonnepanelen is hoger rendement

Onderzoeken tonen aan dat regelmatige schoonmaak zonnepanelen een extra rendement van 3 –  10% kan opleveren. Zonlicht wordt door schoonmaak niet geblokkeerd omdat er geen vuil op de zonnepanelen ligt.

Schone panelen geven betere uitstraling

Schone en nette zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand geven een goed eerste indruk. De waarde van uw pand stijgt altijd als alles goed onderhouden is, dit geldt uiteraard ook voor uw zonnepanelen.

Contact over schoonmaak zonnepanelen

Wilt u alles weten over de schoonmaak van uw zonnepanelen? Wij delen onze kennis hierin graag en helpen u ook graag met de schoonmaak van uw panelen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Bereikbaar zijn wij 24/7 via ons contactformulier en telefonisch op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur via 06 1525 2990.